X

Cum îți pregătești mașina pentru zilele reci: Scade riscul de a face accidente

Cum îți pregătești mașina pentru zilele reci: Scade riscul de a face accidente. O mașină bine pregătită pentru frig și zăpadă minimizează riscul de accidente rutiere și situații periculoase pe șosea, oferă șoferului liniște, siguranță și confort.

Și dacă vara principalul lucru la care ne gândim este starea de funcționare a aparatului de aer condiționat, vremea rece impune o serie de cerințe proprietarilor de mașini, care ar trebui să aloce timp, bani și efort pentru a pregăti mașina pentru zilele reci de iarnă.

Cum îți pregătești mașina pentru zilele reci

Pregătirea mașinii pentru condusul pe timp de iarnă implică atât îngrijiri esențiale pentru siguranță, cât și modificări de care vă puteți lipsi dacă nu vă permiteți, dar pe care este bine să le luați în considerare dacă vi le puteți permite. Atunci când trebuie să pregătiți mașina pentru zilele friguroase, ar trebui să acordăm atenție la:

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE! De ce încărcarea telefonului în mașină îi face RĂU

1. Anvelopele de iarnă

Vă sfătuim să nu vă zgârciți la ele. Compromisurile și conducerea cu anvelope all-season sunt posibile dacă adâncimea benzii de rulare îndeplinește cerințele legale, dar acest lucru nu este în interesul siguranței dumneavoastră.

Anvelopele de iarnă de calitate nu numai că vă împiedică să rămâneți blocați pe drum, blocați în zăpadă, dar vă asigură și siguranța pe șosea. Cu cât anvelopele sunt mai bune, cu atât mașina ta va fi mai stabilă, iar acest lucru este esențial pentru a ajunge nevătămat la destinația finală.

Găsiți o altă modalitate de a economisi bani decât pe anvelope de iarnă de calitate superioară. De asemenea, aveți grijă să nu ratați termenul limită pentru schimbarea anvelopelor dacă adâncimea benzii de rulare de pe ale dvs. nu îndeplinește cerințele, deoarece veți fi amendat.

Anvelopele de iarnă sunt, de asemenea, puternic recomandate față de anvelopele all-season dacă locuiți într-o zonă muntoasă cu multă zăpadă iarna, precum și dacă călătoriți în astfel de zone sau sunteți un șofer activ.

Atunci când temperatura rămâne în permanență în jurul valorii de zero, compușii de cauciuc din anvelopele care nu sunt de iarnă se întăresc, reducând tracțiunea cu suprafața drumului, ceea ce creează riscul de derapaj, derapaj și, în consecință, un accident cu toate consecințele sale înfricoșătoare.

Anvelopele de iarnă sunt fabricate din compuși speciali concepuți pentru a rezista la întărirea la temperaturi scăzute, oferind o tracțiune mai bună pe gheață, zăpadă, noroi și chiar pe carosabil uscat.

2. Presiunea anvelopelor

Și din nou vom vorbi despre cea mai importantă parte a mașinii – anvelopele sale. Este important nu numai ca acestea să fie potrivite pentru condițiile de iarnă, ci și să le verificați sistematic presiunea, deoarece fiecare schimbare de 10° a temperaturii ambientale poate duce la modificări semnificative ale presiunii în anvelope, care, nerecunoscute, pot sta la baza unor accidente rutiere.

3. Ștergătoare de iarnă

Ați citit bine. Există și ștergătoare de iarnă, care sunt mai grele decât celelalte și dotate cu cauciuc care împiedică acumularea gheții pe lamele. Acestea nu sunt obligatorii pentru iarnă, dar dacă ai ocazia, înlocuiește-le pe ale tale cu cele de iarnă.

4. Lichidul de parbriz potrivit pentru ștergătoarele tale

Lichidul de iarnă este o necesitate. Mulți șoferi folosesc pur și simplu apă în timpul verii. Când temperaturile scad, aceasta va îngheța. Umpleți cu lichid de parbriz de iarnă sau pur și simplu adăugați antigel. Și rețineți că lichidul trebuie să fie întotdeauna cât mai plin posibil, deoarece condițiile de iarnă și frecvența utilizării în timpul lunilor reci ale anului duc rapid la epuizarea acestuia.

5. O trusă pentru fiecare ocazie

Ți-e teamă că vei rămâne blocat undeva în zăpadă? Coșmarul tău este frigul, întunericul, somnul prelungit și bateria descărcată a telefonului? Pregătește-te cu o trusă pentru cel mai rău coșmar al tău. O lopată de zăpadă, o pereche de haine termice și mănuși, o baterie de rezervă pentru telefon, o lanternă cu baterii noi, antigel și ulei suplimentar în portbagaj și lanțuri sunt întotdeauna o idee bună pentru a fi pregătit pentru orice situație.

CITEȘTE ȘI: Măsurile care îți pot salva viața: Cum te asiguri că nu rămâi fără frâne la mașină

6. Verificați starea mașinii

Pentru securitatea, liniștea și siguranța ta, asigură-te că totul funcționează așa cum ar trebui. Nu amânați să vă reparați mașina.

7. Căldură și vizibilitate

Motorul cu aburi trebuie să funcționeze, este clar că nu este recomandabil să conduceți înghețat. De asemenea, verificați dacă încălzitoarele de dezghețare a parbrizului funcționează, aveți grijă de geamurile laterale, oglinzile și luneta. Fără vizibilitate și cu geamurile înghețate, nu puteți conduce în siguranță.

8. Umpleți rezervorul

Chiar dacă credeți că aveți suficient combustibil pentru a ajunge la punctul final, umpleți rezervorul până la capăt. Dacă rămâneți blocați în zăpadă sau dacă trebuie să stați ore în șir pe drum din cauza mașinilor blocate sau a adormiților, ne veți mulțumi pentru acest sfat.

9. Verifică uleiul din mașină

Dacă nu ești sigur unde este, ce este, cum se verifică, atelierul de reparații la care ești servit îți va explica toate acestea. Păstrați nivelul aproape de limita superioară, dar nu supraumpleți deoarece acest lucru poate cauza multe probleme mașinii dumneavoastră, recomandă actualno.com.

Nu uitați să conduceți cu atenție, mai ales dacă sunteți șofer tânăr sau nu aveți experiență de condus pe vreme rea.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro